Tamásiban az elmúlt évek folyamán számos fejlesztés valósult meg, melyek elősegítették a város fejlődését. A város fejlesztési irányvonalát erősen meghatározza a turizmus, hiszen a turizmus fejlesztése, a vendégéjszakák számának emelkedése hozzájárul a foglalkoztatás növekedéséhez, bevételt teremt a városnak és a városban működő szolgáltatóknak egyaránt.
A megvalósítani kívánt ökoturisztikai fejlesztés több elem  – Túrapont, Kilátó és túraút, Ökoturisztikai Látogatóközpont – összekapcsolódása révén valósul meg.

Ezek közül a Kilátó-túraút továbbá a Túrapont projektelem kivitelezésére vonatkozó szerződések már megkötésre kerültek, azok építési munkálatai már folyamatban vannak. Az Ökoturisztikai Látogatóközpont épületére vonatkozó vállalkozási szerződés is aláírásra került a PSN Építőipari Kft-vel. 

Látogatóközpont ismertetése:
A Látogatóközpont a Tamási Parkerdőben kerül kialakításra.
A tervezett létesítmény, az épület és a természetbe olvadó, épített környezete kiránduló csoportok, iskolai osztályok, egyéni látogatók, turisták fogdásra igényeinek kielégítésére alkalmas. Az interaktív kiállítás fő célja a térség növény- és állatvilágának, valamint a város történelmi múltjának bemutatása a modern, interaktív eszközök segítségével.

A Túraponton és a Látogatóközpontban a látogatók tájékoztatást kapnak mind a túraúttal, mind a Kilátóval kapcsolatban, valamint informálódhatnak a térség egyéb látnivalóiról és időtöltési lehetőségeiről is.

Túrapont kivitelezésének várható befejezése: 2019. nyár