A PROJEKTRŐL

A projekt Tamási meglévő ökoturisztikai adottságaira építő vonzerőinek fenntartható turisztikai hasznosítására, fejlesztésére, valamint új ökoturisztikai attrakció létrehozására irányul. A megvalósítani kívánt ökoturisztikai beruházás három fő projektelem (Túrapont, Kilátó, Ökoturisztikai Látogatóközpont) összekapcsolódása révén valósul meg, melyek együttesen, új attrakcióként tovább növelik a városba érkező turisták számát, megfelelő alternatívát nyújtanak az eddigi egyetlen attrakció, a Termálfürdő melletti időtöltésre, és a fejlesztések eredményeképpen a településen hosszabb időt tudnak eltölteni a turisták. 

Túrapont: Ez a városba látogató turistákkal közvetlenül kapcsolatba kerülő intézmény a következő funkciókat tölti majd be: teljes körű információszolgáltatás; tájékoztatás az attrakció területén működő “pecsételős rendszerről”, jegyértékesítés a Látogatóközpontba, vendéglátóipari szolgáltatások. 

Ökoturisztikai Látogatóközpont: Az interaktív attrakciók befogadására és kiszolgálására egyaránt alkalmas kiállítótereket a földszinti galériás kiállítótérben és az emeleten alakítják ki. Az interaktív kiállítás fő célja a térség növény- és állatvilágának, valamint a város történelmi múltjának bemutatása. 

Kilátó: A Fenyvesben található, elavult műszaki állapotban lévő Kilátó egyedi tervezésű rekonstrukciója valósul meg. A mellette található parkos részen családbarát eszközök (hinták, kötélhíd, fedett pihenőhelyek, stb.) kapnak helyet. 

Túraút: A Túraponttól a Kilátóig, majd onnan tovább a Látogatóközpontig túrautat jelölnek ki.

 

Projektadatok:

 

A projekt címe:

Tamási város fenntartható ökoturisztikai fejlesztése

 

A projekt azonosító száma:

TOP-1.2.1-15-TL1-2016-00013

 

Kedvezményezett:

Tamási Város Önkormányzata

 

Megítélt összeg:

444 000 000 Ft

 

Projekt összköltség:

444 000 000 Ft

 

Támogatás aránya:

100 %

 

Forrás:

Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) 

 

A projekt műszaki megvalósításának határideje:

2017. augusztus 1. – 2019. szeptember 30.

A projekt zárása:

2019. december 31.