A Kilátó elkészült, a Túrapont és a Látogatóközpont építése jól halad

 

Tamási idegenforgalmának növekedését célozza a projekt, amelynek keretében több ökoturisztikai fejlesztés is megvalósul, illetve valósult is már meg. A helyiek számára csak fenyvesként ismert erdő közepén a régi Kilátó kapott új „köntöst”, megújult a környezete, és épül az Ökoturisztikai Látogatóközpont és Túrapont is.

A Kilátó teljesen megújult, befejeződött a kivitelezés, a környékén pedig mindenhol különböző attrakciók, játékos feladatok várják a túrázókat. Több állomás valamennyi elemét szinte felsorolni is lehetetlen, azonban a központi rész az a Kilátó, amelynek alapjai az 1970-es években épültek meg, s most felújították, kiegészítették fával és egyéb természetes anyagokkal, így már igazán illeszkedik a környezetébe. Összességében tehát a beruházás nem csak a tárgyi elemekre koncentrál, hiszen egy komplex élményterület készült el, ahol az egész család jól szórakozhat, miközben természetesen a környezeti értékek kerülnek előtérbe. A kisebbek megtanulhatják, melyik állat hol él, kipróbálhatják a fából készült akadálylépcsőt is, míg a nagyobbak és a felnőttek a 170 kockából álló kirakót forgathatják, így fedve fel történelmi képeket Tamásiról.

A képen látható plusz elemet ajándékba készítette el az alkotó, a Kilátónál megtekinthető.

 A „Tamási város fenntartható ökoturisztikai fejlesztése” elnevezésű, TOP-1.2.1-15-TL1-2016-00013 azonosítószámú projekt kedvezményezettje Tamási Város Önkormányzata. A projekt 444 millió Ft pályázati támogatásban részesült (a támogatás aránya 100%). A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A fejlesztés 2017. augusztus 1-jén kezdődött, és 2019. december 31-ig tart.